Hoe het begon

De inspirator van deze stichting is Jhilon Josh, de zoon van Jeriano Braaf en Xaviera de Rooy. Hij heeft een meervoudige handicap wat valt onder de verzamelnaam Cerebrale parese: een aandoening waarbij je moeilijker kunt bewegen, omdat je je spieren niet goed kunt aansturen. Dit komt door een beschadiging in de hersenen. Jhilon Josh gaat graag met zijn ouders en broers op pad. Hij is een vrolijk kind wat altijd wat wilt ondernemen. Jeriano en Xaviera hebben de afgelopen jaren veel activiteiten ondernomen en zijn op verschillende vakanties geweest. “Wij zagen dat er niet veel bekend is over de mogelijkheden om met een kind met een beperking op pad te gaan en te sporten”. We zijn ondernemend ingesteld en gingen zelf sportactiviteiten bedenken. “Eigenlijk kun je vrijwel alles doen met je kind als de juiste voorzieningen aanwezig zijn”. Zo ontstond het idee om met de stichting andere kinderen met een beperking en ouders te inspireren en te laten zien wat er wel kan.We are differently able!

BEKIJK MIJN VERHAAL "JHILON JOSH"

Missie

Jhilon Josh Foundation wilt door wekelijkse sportactiviteiten te (mede) organiseren voor kinderen met een beperking, bijdragen aan een positieve vrijetijdsbesteding. Naast sport, steunen wij ook andere projecten die voor en door mensen met een beperking worden gerealiseerd.

Visie

Naar schatting telt Nederland ruim 129.000 kinderen met een handicap. Kinderen met een beperking hebben dezelfde behoefte en wensen als elk ander kind. Dus ook als het gaat om sporten en spelen. De realiteit is dat de maatschappij niet ingesteld is op uitzonderingen. De Jhilon Josh Foundation draagt bij aan meer vrijetijdsbestedingen voor deze doelgroep en hun gezinnen.

Organisatie

De Jhilon Josh Foundation bestaat uit een enthousiast bestuur, vrijwilligers, ambassadeurs en partners.

Team

Jeriano Braaf

Oprichter & Directeur

Janine Keizerweerd

Fondsenwerving & Partnerschappen

Euridice Reingoud

Backoffice medewerker

Gideon Emanuels

Vrijwilliger sport & spel

Jamil Mensah

Vrijwilliger sport & spel

Jessica de Jong

Social media marketeer

Mallory Bisschop

Vrijwilligerscoördinator

Ambassadeurs

Om het verhaal van de Jhilon Josh Foundation te vertellen en te ondersteunen zijn onze ambassadeurs enorm belangrijk. Door het delen van hun verhalen worden steeds meer mensen en organisaties bekend met onze foundation.

Onze Foundation kiest jaarlijks een aantal kinderambassadeurs uit. Deze toppers hebben zelf een handicap en delen hun wensen met ons en geven tips over welke activiteiten ze leuk vinden.

“Ik ben gek op muziek, dansen, stoeien, verstoppertje spelen en knuffelen. Daarom ben ik kinderambassadeur geworden bij de Jhilon Josh Foundation”

Alexis

9 Jaar

Jhilon

9 Jaar

“Ik gun alle kinderen net zoveel plezier als ik heb, daarom ben ik kinderambassadeur geworden bij de Jhilon Josh Foundation”

“Ik ben gek op voetballen, buitenspelen en lekker eten. Zo vaak mogelijk! Daarom ben ik kinderambassadeur geworden bij de Jhilon Josh Foundation”

Miracle

12 jaar

Cassidy

16 jaar

“Ik ben gek op mijn hondje Fendi, buiten spelen en ik hou ervan om mensen om mij heen te hebben. Daarom ben ik kinderambassadeur geworden bij de Jhilon Josh Foundation”

Litciano Horb, beter bekend als 4SHOBANGERS steunt de Jhilon Josh Foundation. De kinderen kunnen hem dus tegenkomen bij een van onze activiteiten!

Litciano Horb

Julmar Simons

Julmar Simons, beter bekend als rapper ADJE, sluit zich aan bij de Jhilon Josh foundation als kersverse ambassadeur draagt ADJE graag actief zijn steentje bij aan de Foundation

Vind jij de Jhilon Josh Foundation een mooie stichting en zou je ook onze ambassadeur willen zijn? Neem dan contact via info@jhilonjoshfoundation.nl.

Vrijwilligers

Een sportactiviteit organiseren voor kinderen met een beperking gaat niet vanzelf. Vrijwilligers zijn het hart van onze organisatie, met hun inzet en enthousiasme wordt elke activiteit een feest! Vind jij het leuk om met kinderen met een beperking te werken en wil je helpen bij een activiteit? Geef je dan op als vrijwilliger.

Aan de slag als vrijwilliger

Bestuur

Het bestuur is actief betrokken bij de Jhilon Josh Foundation. Zij bepalen het beleid en de ontwikkeling. Zij volgen de dagelijkse algemene gang van zaken binnen de organisatie. Het bestuur komt minimaal vier keer per jaar bijeen voor een bestuursvergadering. De bestuursleden van de Jhilon Josh Foundation ontvangen geen beloningen.

Quincy Boereveen

Voorzitter

Timothy Baloche

Penningmeester

Gillian Braaf

Secretaris

Andrèz Coco

Advies raadslid

Xaviera de Rooy

Bestuurslid

Algemene gegevens

OrganisatieJhilon Josh Foundation
Adres
IBANNL54 TRIO 0320 1633 77
KVK80429726
RSIN
861670425
LinkedInlinkedin.com/company/jhilon-josh-foundation
Instagraminstagram.com/jhilonjoshfoundation
Facebookfacebook.com/jhilonjoshfoundation

Binnen de Jhilon Josh Foundation zijn er 2 vertrouwenspersonen, Euridice Reingoud en Gideon Emanuels. Je kunt bij hen terecht als je te maken hebt gehad met grens overschrijdend gedrag. Je kunt eventueel de melding geheel anoniem doen. Er wordt discreet omgegaan met de door jou gegeven informatie. Zij kunnen je verder adviseren en indien nodig doorverwijzen naar specifieke hulpdiensten.

Vertrouwenspersonen zijn te bereiken via:

E-mail: vertouwenpersoon@jhilonjoshfoundation.nl

Telefoonnummer: +31(0)6 27 41 01 92